بیدزدگی فرش یکی از مشکلات و معضلات فرشها مخصوصاً فرشهای دستباف و طبیعی است. این مسئله جزو خطراتی است که سلامت فرشهای دستباف را تهدید میکند. افراد فعال در حیطه فرشهای دستباف لقب قاتل زردرنگ را به حشرههای بید دادهاند. بید عامل اصلی خراب شدن و بهاصطلاح کچلی فرش است و بهمرورزمان باعث از بین رفتن آن میشود. افرادی که دارای فرش دستباف هستند چه فرش مورد نظر خانگی باشد چه برای فروش یا نمایشگاه، حتماً باید مشکل بیدزدگی فرش را بهطورجدی بررسی کنند چراکه این حشره به فرش حمله کرده و اگر دراینباره کاری انجام ندهند درنهایت شاهد نابودی کامل فرش خواهند شد.
بیدزدگی فرش چیست؟
بید یک حشره بسیار کوچک است که اگر شرایط موردنظر خود برای زندگی و تولیدمثل را داشته باشید سریعاً تکثیر پیداکرده و زیاد میشود. عمر مفید این حشره در حدود سه هفته است اما مسئلهای که باعث نگرانی میشود این است که این حشره در طی این مدت میتواند بهراحتی ۱۰۰ بید دیگر را تولید کند. این حشره معمولاً داخل فرشهای دستباف زندگی میکند. تغذیه لاروها یا همان نوزادهای بید بهوسیله پروتئین موجود داخل فرش دستباف تأمین میشود. اگر لاروها بتوانند زنده بمانند بعد از مدتزمان کوتاهی رشد کرده و بهتنهایی صدها بید دیگر را تولید میکنند که این مسئله باعث میشود در طول مدتزمان کمی فرش دستباف بهکل نابودشده و از بین برود. یکی از مهمترین تخصصهای اصلی قالیشوییها ترمیم کردن فرش بعد از بیدزدگی فرش است که میتوانید از این نوع خدمات استفاده کنید.
راه های ثبت سفارش در تهران
سفارش آنلاین و دریافت تخفیف ویژه
۲۰ خط ویژه در سراسر تهران، تماس فوری با لمس شماره
برای جلوگیری از این مسئله حتماً همیشه هوای تازه را به خانه وارد کنید، مخصوصاً زمانهایی که نور خورشید به خانه شما نمیتابد. همچنین متخصصین این حیطه پیشنهاد میکنند که هر شش ماه یکبار فرش را برعکس کنید تا بخش پشتی فرش نیز هوای تازه بخورد، اما اگر نمیتوانید این کار را انجام دهید حتماً بخشهای فرش را بهنوبت تا بزنید تا از این طریق باعث هوا رسانی فرش شوید.
همینطور تمیز کردن زیر فرش را جدی بگیرید و هرازگاهی زیر فرش را نیز جارو بزنید و با استفاده از پاککنندههای مختلف آن بخش را ضدعفونی کنید. همچنین دقت کنید تا هیچ رطوبتی بعد از تمیز کردن زیر فرش باقی نماند و حتماً بعد از خشک شدن میتوانید فرش را پهن کنید.
علائم حضور بید بر روی فرش
- دیدن حشرات کوچک که بارنگ قهوهای بوده و بهسرعت حرکت میکنند.
- مشاهده نقطههای کوچک بهصورت تار در گوشههای بافت فرش
- دیدن لکههای عمیق سفید بر روی فرش
- مشاهده لاروهای کوچک و سفیدرنگ در بخشهای حساس فرش که دارای رطوبت هستند و نور به آنها نمیرسد.
- دیدن ذرههای خاکستری بر روی فرش که نشان از وجود لاروها قبل از پیله بستن است.
علت بیدزدگی فرش
- رطوبت
- عدم نور رسانی خوب به فرش
- نرسیدن هوای تازه به فرش
- دمای نامناسب
- تمیز نکردن مناسب فرشهای دستباف
- عدم استفاده از نفتالین
سخن پایانی
بیدزدگی فرش دستباف جزو اصلیترین و رایجترین آسیبهای وارده به این نوع فرشها است. این مشکل معمولاً به خاطر بیتوجهی به شرایط فرش اتفاق میافتد و سالانه باعث از بین رفتن فرشهای دستباف زیادی میشود. برخی از این فرشها را میتوان با کمک قالیشوییهای معتبر و افراد متخصص در این حیطه ترمیم کرد اما برخی به حدی تخریبشدهاند که دیگر قابلترمیم نیستند و ارزش و کاربرد خود را از دست میدهند.
بدون دیدگاه